zaterdag 10 mei 2008

Eindelijk weer een update!

Hallo lieve vriendjes and vriendinnetjes!!!

Hier eindelijk weer een update vanuit de geweldige stad ShangH!GH..Woohooo \(^_^)/

Heb al 2 maandjes niet geschreven, dus het wordt een hele grote en lange update, dus ideaal voor mensen die niet kunnen slapen ’s nachts gnegne…

Ik was begin vorig maand op een schooltrip, in die week heb ik rondgereisd door Xi’an, Luòyáng Song shan. De treinreis heeft zowel heen en terug wel 16 uur geduurd, we zaten in zo’n slaaptrein, in elke cabine zijn er dan 6 bedden, aan elke kant zijn er 3 bedden op elkaar gestapeld. Erg gezellig en knus, maar nee dank je wel, nooit meer een slaaptrein voor mij! Noem me maar verwend, maar ik kan nog steeds niet tegen dat de mainlanders, hier gewoon in de trein op de grond spugen en dat de conductrices elk uur wel 15 min de toiletten op slot doen, zodat er niemand erin kan (Come on woman, let me freaking PEE!!!) en dat zij elke keer de ramen dicht doen, want ja het is namelijk erg gevaarlijk volgens hen (In my dreams yeah!). Iedereen om mij heen zat dan ook te snotteren of te kuchen vanwege de slechte ventilatie.
Maar voor de rest was de reis TOPPIE! Erg gezellig, veel gezien en geleerd, een zeer interessante reis. Vraag me alleen niet waar ik naar toe ben geweest, want dat weet ik eigenlijk ook niet echt, want we gingen elke dag wel naar 3, 4 bezienswaardigheden en het was allemaal in het chinees (en ik zit in de laagste klas remember!). Maar ik kan me in ieder geval wel de tericotta warriors herinneren en de shaolin temple, boedhistische tempels, vuurwerk, dans etc. (Ja, i know i’m getting old!!!) Maar volgens mij heb ik wel de meest populaire bezienswaardigheden gezien =)

In Xi’an heb ik trouwens ook mijn eerste Chinese massage meegemaakt, ik wist niet precies wat ik moest verwachten, maar ik wist niet dat ik in een klein hokje in elkaar geramd zou worden door een klein tenger vrouwtje. Pff..wat deed het pijn, ondanks dat ik meerdere malen had gezegd dat het pijn deed, bleef ze me door rammen. (Denk dat ze die dag ruzie had met haar bf en al haar frustraties op mij afreageerde :S Lucky me!! NOT). I.p.v. een ontspannend gevoel, had ik de dagen ernaar nog last van pijn. Poor me!

Vorig week was ik ook naar Qingdao geweest met enkele vriendinnen, de mensen zullen de stad hoogstwaarschijnlijk kennen van het “Tsingtao”bier die men bij de Chinees kan krijgen. Leuke stad, maar zou denk ik nog leuker zijn als ik ook van bier houd! Veel gelopen, naar strand geweest en veel seafood, ideale weekendje weg was het! Erg grappig vond ik dat er ontzettend veel bruidsparen waren die foto’s aan het maken waren. Ik heb denk ik wel stuk of 10 gezien op 1 plek!


In China heb ik trouwens gemerkt dat Pampers niet echt een grote “hit” is. Hier in China is "kaidangku" (letterlijk "open-crotch pants") erg populair. Dus je ziet allemaal schattige baby’s op straat met een gat in hun broek, zodat zij gewoon midden op straat hun behoeftes kunnen doen. Dus altijd oppassen waar je loopt, want voor je weet pist een klein kind je helemaal nat, wat onlangs gebeurde bij een vriend van mij. Mijn nieuwe hobby hier in China is dan ook, deze schattige baby’s te vinden en foto’s van maken (Hmm..is dit hoe Michael Jackson zich voelt :S) Maar de moeders kijken me altijd vies aan als ik een foto probeer te maken haha.. (Klik op de foto’s voor grote afbeeldingen)

Ik heb altijd problemen met mijn uiterlijk, ik word namelijk altijd erg jong geschat. Meestal schatten mensen mij 18jr en laatst zelfs 15 jaar oud~! Wat moeten mensen wel niet denken als ik achter het stuur zit!!! Ook word ik regelmatig om ID gevraagd bij de slijterij en zelfs in een restaurant waar alleen mensen boven de 18 mogen komen, omdat ze daar alcohol serveren! Wat debiel zeg!!!

Laatst tijdens een gesprek met een vriend, kwam ik op een idee! Ipv een toiletjuffrouw te worden, is het misschien een briljant idee om een “Pedolokhoer” te worden. Ik word namelijk ook af en toe benaderd door oudere mannen, stelletje viezerikken, wat denken ze wel niet zeg!! Hoe durven ze een klein kind als ik te versieren! Ik zie het al helemaal voor me, werken bij de politie als pedolokhoer, ik word RIJK!

Hier in China, wordt mijn kamer erg snel stoffig. Na grondig te hebben geboend, is het weer binnen 2 dagen weer heel stoffig en vies! Ik word gek van het boenen, ik boen me rot!!! De koreanen hier hebben het niet zo erg als ik lijkt het, hun kamers zien er altijd erg schoon en netjes uit. Ze eten ook vaak op de grond en doen hun schoenen voor de deur al uit. Ik had laatst nog wat tips gekregen hoe ik moest boenen van een Koreaanse vriend, hmm.. best raar een jongen die een vrouw leert schoonmaken haha…Mijn kamer is ook altijd heel rommelig, mijn troep ligt overal verspreid. Ik had altijd in NL. gedacht dat mijn rommeligheid aan mijn kleine kamer lag, maar nee het ligt gewoon aan mij! Als je in mijn kamer komt, dan lijkt het net alsof een grote bom is opgeblazen in mijn kamer :S
Oh grote nieuws!!! Ik ben sinds kort naar niveau D verplaatst! Woohoo, van A naar D! Niet dat mijn chinees nu übergoed is, maar het is wel aanzienlijk veel verbeterd dan 2,5 maand geleden toen ik hier kwam. Nu kan ik namelijk meer dan Wo ai ni (ik houd van jou) zeggen, ik kan namelijk ook Duo shao qian (hoeveel kost het?!) zeggen..goed he? Hehe..

Ow ja ik heb laatst ook nog es wat professionele foto’s van me laten maken, het is hier in China erg populair onder de vrouwen. Hier is het resultaat!

Nou ik heb jullie denk ik wel genoeg ge-update!

Tot de volgende update dan maar!

Dag vriendjes en vriendinnetjes =D

So-kwan